Deri më 28 shkurt 2021, vetëm 9 doza për 100 ishin administruar në Zvicër dhe vetëm 3% e popullsisë ishin vaksinuar plotësisht.

Problemi i Zvicrës duket të jetë furnizimi. Nga 971,850 doza të dërguara në vend, 807,799 (83%) janë administruar. Sipas RTS, dërgesat nga kompanitë e vaksinave janë vonuar. Pavarësisht nga këto pengesa, Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH), thotë se ende synon të ofrojë vaksinime për të gjithë para verës nëse nuk ka vonesa të mëtejshme.

Të dhënat i ofrojnë Pfizer një shans për të studiuar mbrojtjen afatgjatë të vaksinës së saj dhe nëse mund të parandalojë transmetimin e virusit. Sidoqoftë, disa kanë ngritur shqetësime rreth privatësisë dhe kanë kërkuar më shumë informacion se çfarë do të bëjë qeveria me të dhëna anonime.