Kryeministri i Australisë ka kritikuar Facebook për “mosmiqësinë” e vendit të tij.

Facebook po kritikohet ashpër në të gjithë Australinë pas vendimit të tij të papritur për të bllokuar përmbajtjen e lajmeve atje, në mes të një mosmarrëveshje nëse kompania e mediave sociale duhet të kërkojë të paguajë për histori. Australianët u zgjuan të Enjten për të parë se nuk ishin në gjendje të shikonin ose të ndajnë artikuj në lajmet e tyre në Facebook, ndërsa faqet e organizatave lokale dhe ndërkombëtare të lajmeve ishin të zbrazëta.

Facebook gjithashtu fillimisht bllokoi faqet e shumë enteve qeveritare dhe organizatave të komunitetit, duke përfshirë shërbimet kryesore të urgjencës, parashikuesit e motit dhe organizatat bamirëse. Kompania më vonë tha se ky ishte një gabim dhe rivendosi këto faqe, por gabimet vetëm sa intensifikuan reagimin e keq.