Vaji i peshkut lufton obezitetin dhe sëmundje të tjera

Obeziteti është bërë një shqetësim në kohën tonë.

Në nivel global, rreth 39% e të rriturve janë mbipeshë, ndërsa 13% vuajnë nga oveziteti. Numrat janë edhe më të lartë në vendet me të ardhura të larta si SHBA.

Mbipesha mund të rrisë ndjeshëm rrezikun e shumë sëmundjeve duke përfshirë sëmundjet e zemrës, diabetin e tipit 2 dhe kancerin.

Por vaji i peshkut mund të përmirësojë dhe ndihmojë njerëzit mbipeshë.

Për më tepër, disa studime tregojnë se vaji i peshkut bashkë me një dietë të pasur dhe të shëndetshme si dhe stërvitje mund të ndihmojnë të humbni peshë.