Turqia sundon 18 fshatra dhe neutralizon mbi 415 kurdë komunistë

Pavarësisht kritikave të shumta nga Perëndimi dhe vendeve arabe, Turqia po vijon të shtrijë sundimin në shumë fshatra të lindjes së Eufratit. Deri tani janë neutralizuar mbi 415 kurdë komunistë – anëtarë të degëve të PKK-së terroriste, PYD dhe YPG, shkruan foldrejt.com, duke u bazuar te të dhënat e mediave turke. Në anën tjetër janë vrarë dy ushtarë turq.

Rusia deri tani ka bllokuar në OKB tentativat për të ndaluar akcionet ushtarake turke në veri të Sirisë.

Deri tani Turqia ka shtrirë sundimin në 18 fshatra, duke përfshirë Tal Abyad dhe Ras al-Ayn./Foldrejt.com