Parlamenti i Kosovës, pas një seance të gjatë, ka rrëzuar sot qeverinë Kurti. Me 117 deputetë në sallë, 82 votra pro, 32 kundër dhe 1 abstenim, kjo qeveri e humbi legjitimitetin.

Ky është rrëzimi i qeverisë më popullore të Kosovës.

Rrëzimi i Kurtit, sipas Der Standard, mbështetej edhe nga i dërguari special amerikan Richard Grenell./Foldrejt.com