Vaksinat kineze janë të sigurta për t’u përdorur në popullatë, dhe se çdo pretendim për inferioritetin e tyre është vetëm propagandë. Ky është mendimi i 2 hulumtuesve të njohur në fushën e mjekësisë i publikuar nga prestigjiozja amerikane New York Times.

Madje, në një renditje për vaksinat më të sigurta antiCovid, dy vaksinat kineze Sinopharm dhe Sinovac, klasifikohen në vend të parë dhe të dytë, duke lënë pas edhe vaksina te tjera qe po përdoren gjerësisht tashmë në shumë vende të botës.

Kështu, pas plotësimit të katër vendeve të para nga dy vaksina të tjera kineze, në vend të pestë renditet AstraZeneca dhe në të gjashtin Pfizer dhe më pas vijnë Moderna e Johnson.