Si ndikon qumështi në trupin tuaj

Vlerat ushqyese të qumështit janë aq të njohura saqë njerëzit në mbarë botën e kanë si një ushqim kryesor në shujtën e tyre.

Sipas Institutit USDA, qumështi është një burim ideal i ushqyes i vitamina A, B12, kalcium D, karbohidrat, fosfor, selen, magnez, protein, zink dhe riboflavin.

Shumica e përmbajtjes kalorike në të vjen nga sheqernat natyrore që gjenden në të. Këto janë thelbësore për funksionimin e përgjithshëm dhe shëndetin e trupit dhe ato zvogëlojnë shanset e një numri mangësish dhe nxisin imunitetin në mënyra të ndryshme.

Këto janë përfitimet shëndetësore të qumështit:

Furnizon trupin tuaj me kalcium

Përmirëson shëndetin e zemrës

Qumështi ndihmon për kocka të shëndetshme

Ndihmon dhëmbët tuaj

Përmirëson lëkurën tuaj

Përmirëson shujtën tuaj dhe e pasuron me vitamina

Reduktimi i aciditetit

Parandalon kancerin