Me një rast, pasi u zgjodh Kryeministër i Malezisë, Mahatir Muhammed mbajti një fjalim dhe me ate rast  nuk foli pos për ekonominë, zhvillimin, arsimin, shëndetësinë, reformën e bashkohoren, ndërtimin e njeriut dhe shoqërisë, etj.

Kur e përfundoi fjalimin, njëri nga të pranishmit e pyeti: E çka do na thuash për Islamin dhe Fenë?!

Mahatir tha: Për Islamin isha duke folur!!!

Tun Dr Mahathir bin Mohamad (i lindur më 10 korrik 1925) është një politikan malajzian që aktualisht shërben si kryeministër i Malajzisë për herë të dytë. Ai është kryetari i koalicionit Pakatan Harapan, si dhe një anëtar i Parlamentit të Malajzisë për zonën e zgjedhjeve Langkawi në Kedah. Ai më parë ka shërbyer si Kryeministër nga viti 1981 deri në vitin 2003, duke e bërë atë mbajtësin më të gjatë të shërbimit të zyrës. Karriera politike e Mahathirit ka kaluar më shumë se 70 vjet që kur ai u bashkua së pari në një organizatë të sapo formuar të Kombeve të Bashkuara Malays (UMNO) në vitin 1946; ai formoi partinë e tij, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Partia Malajziane e Bashkuar Indigjene), në vitin 2016