Shkencëtarët e Wuhan: Ky është grupi i gjakut më imun ndaj Covid19

Shkencëtarët kinezë nga Wuhan dhe Shenzhen kanë ardhur në përfundim se një grup i gjakut është tepër i prekur nga Covid19, kurse një grup është shumë imun, informon foldrejt.com duke u bazuar te Forbes.

Nga mostrat e 2000 të infektuarve, grupi më i prekur është grupi A i gjakut, kurse më pak i prekuri grupi O. Grupi A ka edhe pasojat më të mëdha gjatë sëmundjes.

COVID19 është një pandemi ndërkombëtare, ku deri tani ka infektuar 341.000 njerëz, kurse prej saj kanë vdekur mbi 16 mijë./Foldrejt.com