Shkaqet e shfaqjes së depresionit

Depresioni klasifikohet si një çrregullim i humorit. Mund të përshkruhet si ndjenja trishtimi, humbjeje ose zemërimi që ndërhyjnë në aktivitetet e përditshme të një personi.

Ka disa shkaqe të mundshme të depresionit. Ato mund të variojnë nga ato biologjike në ato rrethanore.

Shkaqet e zakonshme përfshijnë:

Histori familjare. Ju jeni në një rrezik më të lartë për të zhvilluar depresion nëse keni një histori familjare të depresionit ose një çrregullim tjetër të humorit.

Trauma e hershme e fëmijërisë. Disa ngjarje ndikojnë në mënyrën se si trupi juaj reagon ndaj frikës dhe situatave stresuese.

Struktura e trurit. Ekziston një rrezik më i madh për depresion nëse lobi frontal i trurit tuaj është më pak aktiv. Sidoqoftë, shkencëtarët nuk e dinë nëse kjo ndodh para ose pas shfaqjes së simptomave depresive.

Kushtet mjekësore. Disa kushte mund t’ju rrezikojnë, siç janë sëmundja kronike, pagjumësia, dhimbja kronike ose çrregullimi i hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes (ADHD).

Përdorimi i drogës. Një histori e keqpërdorimit të drogës ose alkoolit mund të ndikojë në rrezikun tuaj.

Shkaqet e depresionit shpesh janë të lidhura me elementë të tjerë të shëndetit tuaj.