Shtetet e Bashkuara kanë administruar 90,351,750 doza të vaksinave kundër COVID-19 që nga e diela në mëngjes dhe shpërndanë 116,363,405 doza, thanë Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Dozat e vaksinave janë për të dy vaksinat Moderna dhe Pfizer / BioNTech.

Agjencia tha se 58,873,710 njerëz kishin marrë një ose më shumë doza ndërsa 30,686,881 njerëz kanë marrë dozën e dytë që nga e diela.

Një total prej 7,389,102 doza vaksinash janë administruar në institucionet e kujdesit afatgjatë, tha agjencia.