Që nga fillimi i invazionit turk mbi Sirinë Veriore janë vrarë vetëm gjashtë ushtarë turq, kurse rreth 600 ushatarë komunistë të YPD. Lajmi për vdekjen e ushtarëve turq është konfirmuar nga ministria e brendshme në Ankara, kurse dy sosh janë vrarë gjatë rrethimit të Manbijit që tashmë kontrollohet tërësisht nga forcat e regjimit të Assadit. Kurdët nga frika e pushtimit të qytetit nga Turqia, ia kanë dorëzuar qytetin regjimit sirian dhe rusëve. Kjo shton frikën nëse Turqia mund të luftojë edhe kundër trupave të Assadit.

Deri tani pro invazionit turk në Sirinë Veriore është reshtuar vetëm Katari.