QIKSH organizon iftar me personalitete të shquara amerikane në Nju Jork

Qendra Islame Kulturore Shqiptare në Nju Jork ashtu si edhe viteve tjera, organizoi një iftar për nder të muajit të shenjtë të Ramazanit, ku të pranishëm ishin mjaft figura të rëndësishme politike të SHBA-së.

Në iftarin me rreth 300 të ftuar, mes tjerash kishte edhe hebrenj, të krishterë, hindu, budist dhe pjesëtarë të komuniteteve tjera. Pas një leximi të shkurtër nga libri i shenjtë i Kuranit, prej nxënësit të Miraj Islamic School, Ensar Vardar dhe betimit ndaj flamurit amerikan, tubimi u hap nga kryetari i Brooklyn. Z. Eric Adams, shkruan foldrejt.com.

 

Ai tha se QIKSH është qender qe njujorkezet mburren me te arritura dhe sherbimet qe i jep kjo qender qytetin tonw te mrekullueshem te New York, ju uroj Ramazanin dhe lutem qe Zoti te ju pranoj lutet tuaja dhe sakrificen tuaj.

 

Fjalimin pershendetes ne emer te Hebrenjeve e mbajti Rabbi Dr. Alvin Kass Chief Chaplin of NYPD i cili njeherit është nje nder figurat me te famshme ne jeten publike ne New York, është ligjerues ne disa universitete Amerikane e nje prej tyre është John Jane College ne New York. Dr. Alvin Kass ne fund te fjalimit te tij theksoj se deshiroj te jap nje sihariq per komunitetin Shqiptare dhe ate Musliamn si dhe per Dr. Tahir Kukaj, NYPD ka zgjedhur Dr. Tahir Kukaj te jete Chaplin i komunitetit Musliman ne shtetin e New Yorkut.

 

Në emer te krishtereve fjalimin e rastit e mbajti Ati Brian McWeeney, i cili percolli pershendetjet e Cardinal Dolen, Cardinalit te New York.

Në emer te Organizates me te madhe te Rabbineve ne USA foli Rabbini i mirenjohur Joe Potasnik i cili vlersoj larte punen e Imameve te Qendres dhe vlersoj larte sensin fetare te shqiptaret te cilet ishin te vetmit ne Europe qe shpetuan jeten e hebrenjve ne kohen kur popujt tjere europian i deshtuan te hebrenjet dhe i lan prej te luftes naziste.

Kurse në emer te forcave te rendit lokal NYPD foli Komandit i forcave te Policise se Nju Jorkut Chief Kenneth Corey, i cili uroj Ramazanit besimtareve Musliman dhe njeherit theksoj kontributin e QIKSH ne shume fusha, te edukimit te te rinjeve, pjesmarrejen e rregullt te te rinjeve te QIKSh ne aktivitet te ndryshme sociale dhe humane qe ndermerr NYPD me organizatat e ndryshme ne new york, ne menyre te vecant theksoj rolin konstruktive te QIKSH ne fushen nderfetare ne NEW YORK. Ndersa ne emer te forcave te rendit ne nivel federal FBI foli Agjenti Special Kevin Mannion, i cili ishte i shoqeruar me kolegun e tij SA Vera Evelyn. Perfaqesuesit e Govewrnorit te Shtetit te Nju Jork Z. Z. Andrew Cuomo pershendeti te pranishmit dhe percolli pershendetjet e Governor Cuomo, njeherit prezentoj edhe nje mirenjohje ngas Governori i shtetitt te Nju Jorkut per punen shembullore qe ben QIKSH ne fushen e tolerances dhe mirekuptimit nderfetar ne shtetin e Nju Jorkut. Pershendeti rolin e Dr. Tahir Kukaj per punen e tij ne mesin e keshilltarve te Guvernorit per ceshtje fetare. Ky pozite nderi i është ofrue Imam Kukaj fale punes qe ben ai dhe QIKSh ne fushen e mardhanjeve te mira nderfetare ne Nju Jork.

Te pranishmëve iu drejtua Assemblesiti i pare Amerikan Musliman Charles fall, i cili theksoj se komuniteti Musliman dhe ai shqiptare kan meriat ne fitoren e tij si Assembleist, Z. Charles po ashtu prezentoj nje mirenjohje ne emer te Assambles se shtetit te Nju Jorkut QIKSh per kontributin e saj te vazhdueshem ne fusha te ndryshme, fetare, nderferae, akademike, kujdesin ndaj rinise dhe te moshuareve. I di mire te arriturat e kesaj Qendre, ketu kam filue shume iniciativa dhe ketu me ju kemi perjetue shume suksese. Ju uroj per punet e medha dhe me shume rendesi per komunitetin tone ne Staten Island, urime Ramazani dhe ju deshsiroj Agjerim te lehte. Ne emer te organizatave cilie foli drejtoi i pare Ameriakan Shqiptar Brahim Ardolic, drejtori executive i Spitalit te Staten island. Peruroj per tubimi e mrekullueshem te QIKSH dhe tha se ndihem krenar qe QIKSh te kete arrijt kete sukses te madh ne sherbim te komunitetit shqiptar por edhe me gjere ne New York.

Kurse ne emer te Besimeve te kontinentit te Idise, Hinduizmit dhe Buddhizmit foli Dr. Ram nair, njeherit figure me resekt ne New York. Kam nderin qe te bashkpunoj per se afermi ne fushen nderfetare ne QIKSH dhe me Dr. Tahir Kukaj konkretisht per shume vine. Puna qe behet ne QIKSH është impresionuese me te vertet. Staten island është me mire duke iu falenderue punes gjigante qe bene QIKSh dhe lideret e saj. Ne emer te Akademikeve te w York foli Dr. Lori Weintrob, Shefe e Katedres se studenteve ne Wagner College e cila vlersoj shume larte punen e QIKSh dhe thekso se Wagner College është krenar të ketë një partner të rendesishem dhe me ndikim si QIKSH.

Në 21 pritet edhe të nderohet me një çmim dr. Tahir Kukaj nga komuniteti hebrenj.

Ky është një shembull sesi komunitete të shumta jetojnë në harmoni me njëri-tjetrin në SHBA./Foldrejt.com