Të paktën nëntë aktivistë janë vrarë pas sulmeve të njëkohshme të policisë në Filipinet veriore që erdhën vetëm dy ditë pasi Presidenti Rodrigo Duterte urdhëroi forcat qeveritare të “vrisnin” dhe “të përfundonin” të gjithë rebelët komunistë në vend.

Sipas policisë, gjashtë persona u arrestuan gjithashtu gjatë bastisjeve në tre provinca përreth Metro Manila të Dielën, ndërsa të paktën gjashtë të tjerë “shpëtuan”.