Pfizer dhe BioNTech  do të aplikojnë për autorizimin urgjent të vaksinës së tyre Covid-19 dhe se mund të gjenë përdorim muajin tjetër

Pfizer dhe BioNTech të premten i dorëzuan Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave për autorizimin e përdorimit emergjent për kandidatin e tyre të vaksinës koronavirus.

Kjo është vaksina e parë e koronavirusit që kërkon pastrimin rregullator në Shtetet e Bashkuara.

Grupet e para që pritet të marrin vaksinën janë punonjësit e kujdesit shëndetësor, të moshuarit, punët thelbësore siç janë oficerët e policisë dhe ata me kushte themelore mjekësore.