Perspektivë e njëjtë europiane për gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor

Komisioneri i zgjerimit europian Johannes Hahn nuk bëri me dije se cili nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor do mund të anëtarësohet i pari, por sqaroi se të gjashtë vendet kanë “perspektivë reale dhe të njëjtë” për anëtarësim, informon foldrejt.com.

Përveç luftës kundër krimit dhe korrupcionit, Johannes Hahn ftoi vendet e Ballkanit Perëndimor që të tejkalojnë dallimet etnike dhe që në të ardhmen të mos krijojnë “linja ndarëse” në sgoqëri – ashtu si slogani i BE “united in diversity”.

Këto deklarata Hahn i kreu të enjten për APA.