NOBEL për Paqe, ja kush është konkurrentja e Zaev dhe Cipras

Kush do fitojë çmimin NOBEL për 2019 është një pikëpyetje e madhe, por zyrtarisht mendohet se favorit është aktivistja e ndryshimeve klimaterike Greta Thunberg (50 përqind), Jacinda Ardern (14 përqind) dhe më pas vijnë edhe dyshja Zoran Zaev dhe Aleksis Cipras – për gjetjen e zgjidhjes së kontestit të emrit të Maqedonosë (6 përqind), shkruan Die Welt, përcjell foldrejt.com. Nga organizatat favoritë janë UNHCR dhe Reporterët Kufij.

Përndryshe kandidatë janë 301 persona dhe organizata.