Pini ujë nga burimi ku pinë kuajt, kali nuk do të pi kurrë ujë të keq. Shtrijeni shtratin tuaj atje ku macja fle. Hani frutin që është prekur nga një krimb. Zgjidh me guxim kërpudhat në të cilat insektet ulen. Mbillni pemën ku gërmon urithi. Ndërtoni shtëpinë tuaj ku gjarpri ulet për t’u ngrohur. Gërmoni burimin tuaj ku zogjtë fshihen nga nxehtësia. Shkoni për të fjetur dhe zgjohuni në të njëjtën kohë me zogjtë – do t’i korrni të gjitha kokrrat e arta. Hani më shumë jeshile – do të keni këmbë të forta dhe zemër rezistente, si qeniet e pyllit. Notoni shpesh dhe do të ndiheni në tokë si peshqit në ujë. Shikoni qiellin sa më shpesh të jetë e mundur dhe mendimet tuaja do të bëhen të lehta dhe të qarta. Jini të qetë shumë, flisni pak – dhe heshtja do të vijë në zemrën tuaj dhe shpirti juaj do të jetë i qetë dhe plot paqe.