Ne vitin 1917 nje kolonel anglez i quajtur Stanley Mod hyri ne territorin arab.. Duke ecur ne brendesi shikon nje coban me kopene e tij dhe qenin aty afer… Pasi ju afrua cobanit dhe u pershendeten pa per disa caste nga kopeja .. I kerkoj perkthyesit te tij ti thoshte cobanit ,, se koloneli i jepte 1 lire floriri per te therur qenin e tij ..

” Imagjinoni …, qeni eshte i rendesishem ne kope , ai ruan kopene nga ujqerit nga cdo lloj rreziku , ai eshte shoqeria e cobanit dhe shoqeria e kopese , ai do lajmeroje per rrezikun ,ai do te jete gjithmon aty , besnik ”

Por nga ana tjeter me nje lire mund te blesh gjysmen e kopese ..ndaj cobani rrembeu qenin dhe e theri te kembet e kolonelit.. Perkthyesi i tha cobanit se koloneli do te te jap dhe nje lire neqoftese do ta rrjepesh qenin..

Cobani mori dhe liren tjeter dhe e rropi qenin.. Perkthyesi i tha se koloneni do te te jap edhe nje lire tjeter neqoftese e ndan ne shume copa qenin e therrur..cobani e ndau ne shume copa qenin dhe koloneli i dha liren dhe u largua… Cobani vrapoj pas kolonelit dhe i tha .. Do me jepni dhe nje lire qe ta ha qenin..??

Atehere koloneli i tha..; — doja te mesoja se kush je dhe cfare psikologjie keni ,, therre dhe copetove shoqeruesin dhe shokun tend me besnik per tre lira dhe ishe gati ta haje per nje lire akoma..kjo eshte ajo qe doja te dija… Pastaj u kthye nga ushtaret e tij dhe u tha.. Me te tille neutropi ketu misioni yne do te jete shume i lehte… ………….. duke lexuar kete shenim me vjen ndermend populli yne.

Kerkojme here ndihme dhe here llogari nga evropianet dhe nderkombetaret..duke harruar tradhetaret tane qe shqyejne dhe shesin cdo gje qe egziston ..