Minishengeni, sot diskutojnë treshja Zaev-Rama-Vuciq

Ditën e sotme do të mbahet samiti i Ohrit, i cili do të bëjë bashkë treshen politike Edi Rama, homologun e tij maqedonas Zoran Zaev dhe presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuciq.

Pritet që në samitin në fjalë të diskutohet mbi zbatimin e katër lirive të Bashkimit Evropian; lëvizja e mallrave, njerëzve, produkteve dhe shërbimeve. Ndërkohë në orën 12:00 do të mbahet një konferencë e përbashkët për shtyp mes tre përfaqësuesve të  shteteve.

Në agjendën e samitit është parashikuar që pjesëmarrës do të jenë edhe kryetari i Këshillit të Ministrave të Bosnje-Hercegovinës dhe ministrja e Ekonomisë të Malit të Zi. Ndërkohë, presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka refuzuar të marrë pjesë në takim.