-Është e vështirë të imagjinosh sesa e vogël është distanca mes konfliktit ushtarak dhe paqes në disa raste, tha Angela Merkel në Dhomën e Ulët të parlamentit gjerman, përpara fillimit të Këshillit Europian në 1 dhe 2 tetor, informon foldrejt.com.

-Tensionet me Greqinë dhe Qipron greke kanë të larta me partnerin e NATO, Turqisë, vijoi Merkeli duke kritikuar Greqinë edhe për rastin e djegies së kampit të refugjatëve Moria.

-Ne duhet të balancojmë relacionet me kujdes dhe të fokusohemi te bashkëpunimi, tha në fund Merkel, duke shtuar se relacionet me Turqinë janë multidimensionale. /Foldrejt.com