E diel, 12 Korrik, 2020
Ministrat e Financave të Kanadasë, Francës, Gjermanisë, Italisë, Japonisë, Britanisë së Madhe dhe Shteteve të Bashkuara, kanë vendosur si prioritet të diskutimeve të tyre, çështjen e monedhës digjitale të Facebook-ut, të quajtur Libra. Ministrat e vendeve me ekonomitë më të...
Si mund të mbijetojë një kompani që u thotë njerëzve që të mos blejnë produktet e tyre? Kjo është një pyetje për Philip Morris International Inc., kompani e cila kohët e fundit shpalosi një fushatë për “çduhanim” në mbarë...
Coca-Cola në Norvegji ka prezantuar një edicion të veçantë të pijeve të gazuara për nder të muajit të madhërishëm të Ramazanit. Gjigandi i pijeve ka vendosur simbolin e hënës në logon e saj, dhe kjo ndodh për herë të...
Kjo foto të rrënqeth mishin dhe vlen të thuhet: Foto sa njëmijë fjalë. Një burrë që po tenton të vetëvritet duke u hedhur nga ura, dhe njerezit që e kanë kapur aq fort atë prej këmbësh, prej qafe, madje edhe...
Sot në portin e Durrësit po mbahet ceremonia zyrtare e fillimit të punës së Doganës së Kosovës, ku po marrin pjesë zëvendëskryeministri i Kosovës, Fatmir Limaj, si dhe kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama
Kultura është tërësi, e vetme që përfshin njohuritë, besimet, artin, ligjin, moralin, klientin dhe cdo aftësi tjetër si edhe zakonetë fituara nga qeniet njerëzore si anëtare e shoqërisë. Ajo përfshin njohuritë shoqërore, vlerat dhe normat,së bashku me...

Globalizimi dhe etapat

Globalizimi është përhapur kudo. Mjafton të ndezësh kompjuterin në mëngjes kur arrin në zyrë apo të ndezësh televizionin natën në shtëpi për të “parë” gloablizimin. Mjafton vetëm se të hyni në Mc Donald’s apo të visheni në...
Sjellja konsumatore nuk është një sjellje e izoluar nga shoqëria dhe rrethi. Faktorët që ndikojnë në sjelljen konsumatore mund që të jenë të shumtë dhe të natyrave të ndryshme. Por në bazë të ndikimit që kanë...
Cdo individ posedon vlera dhe norma morale që e dallojnë atë nga individët e tjerë. Gjithashtu individët dallojnë midis veti edhe sa i takon karakterit dhe tipit të personalitetit. Andaj nga e gjithë kjo, mund që të thuhet se...
Trendi modern i opinionit thotë se interesi është gjë e ligë Sot shumë ekonomistë harxhojnë kohë duke spekuluar mbi mënyrën dhe metodën e shfuqizimit të interesit, duke krijuar një strukturë ekonomike të lirë nga interesi. Ka gjasa të ketë një...
Instucioni i interesit ka qenë në disavantazh që prej antikitetit për shkak se shtypte të varfërit! Huadhënia e parave në antikitet zakonisht është bërë me kamatë. Egjiptjanët dhe grekët e lashtë e kundërshtuan kamatën si praktikë e dëmshme shoqërore. Soloni,...
- Advertisement -

ARTIKUJT E FUNDIT