E martë, Nëntor 12, 2019

Bakteriet të pafuqishme për të dekompozuar hamburgerët e McDonald’s

Në 2009 në Rekjavik të Islandës është blerë cheesburgeri i fundit me patate të skuqura. Dhjetë vjet më pas, porosia thuajse nuk është dekompozuar...

Disa fotografi spektakulare të tetorit – Shqipëria ose Zvicra?

Tetori 2019 ka qenë ndër muajit më të ngrohtë të historisë ku temperaturat shpesh na kujtonin verën, informon foldrejt.com Një moment i veçantë për...

Sa ujë duhet të pinë fëmijët

CNN raporton se 54.5 % e nxënësve në studim kishin një përqendrim të urinës nën konsumin minimal ditor të ujit. “U habita që një në...

Dëmet që ju shkakton përdorimi i telefonit para gjumit

Është diçka që pothuajse të gjithë e kanë integruar në rutinën e tyre ditore, dhe mund të themi se është një ves i tmerrshëm...

Sa gjumë u nevojitet fëmijëve?

Sasia e gjumit, e cila është e domosdoshme për rritje dhe zhvillim të fëmijëve varet nga nevojat individuale dhe faktorët e caktuar, prej të...

Studimi më i ri rreth kanabisit, ja sa të ndihmon në sëmundjet psiqike

Prej dyvjetësh në Gjermani por edhe në shumë vende tjera të Europës mund të përdoret kanabisi (droga) për të sëmurët rëndë si medikament, por...

Ky është shoferi më i vjetër në Gjermani

Karl Schabhüser nga Warendorfi i Gjermanisë është 93 vjet dhe ka patentë shoferi. Ai është krenar për këtë, pasi është shoferi më i vjetër...

Këto vende duhet ti vizitoni në 2020, një vend pranë Dibrës mes Top-listës

Prej 15 vitesh Lenely Planet rangon dhjetë destinacionet kryesore për t’u vizituar vitin e ardhshëm. Për vitin 2020 lista është gati dhe të plotë...

Lufta ndaj kancerit- Shkencëtarëve u lind një ide e re!

Shkencëtarët britanikë dhe amerikanë kanë bashkuar forcat për të kërkuar shenjat më të hershme të kancerit në një përpjekje për të pikasur dhe trajtuar...

Pse lëndimet e vjetra shkaktojnë dhimbje kur ndryshon moti?

Të ndjesh dhimbje në vendet ku më herët keni qenë të lënduar është indikator i zakonshëm se do të ndryshojë moti. Por përse ndodh kjo? Shkencëtarët...

Gabimet që i bëjnë shumica gjatë pastrimit të duarve

Shumica e njerëzve gabojnë me rastin e pastrimit të duarve, edhe pse kjo është mësuar qysh në fëmijërinë e hershme. Duket e pabesueshme, por shumica...
- Advertisement -

ARTIKUJT E FUNDIT