Firma më e madhe në botë e minierave të qymyrit do të ndjekë “në mënyrë agresive” energjinë diellore dhe do të vazhdojë të mbyllë minierat e vogla.

Coal India Limited (CIL) planifikon të investojë në një projekt të energjisë diellore 3,000 megavat në një ndërmarrje të përbashkët me shtetin NLC India.

Kompania gjithashtu dëshiron të konkurrojë në ankandet diellore të Indisë dhe të fitojë projekte duke ofruar çmimet më të ulëta për energjinë e pastër.

Ajo shënon një ndryshim të madh për firmën, e cila prodhon shumicën e qymyrit në Indi.

Projekti diellor i kompanisë me NLC India do të jetë me vlerë 125 miliard rupi (1.73 miliard dollarë; 1.26 miliardë funte), me CIL që pritet të investojë afërsisht gjysmën e kësaj figure deri në 2024.

Grupi mbylli 82 miniera në tre vjet deri në Mars 2020 dhe zvogëloi fuqinë e punës me 18,600 punonjës.

Z. Agarwal tha se ai priste ulje të mëtejshme të fuqisë punëtore, me kursimet e investuara potencialisht në prodhimin e meshës diellore.

India aktualisht përdor rreth një miliard ton qymyr në vit, duke e bërë atë konsumatorin e dytë më të madh në botë pas Kinës.

India shpreson për një ndryshim të rëndësishëm në përzierjen e saj të energjisë gjatë viteve të ardhshme për ta ndihmuar atë të përmbushë objektivat e saj të klimës.