Njëmbëdhjetë njerëz vdiqën dhe 19 persona u plagosën pasi një kamion dhe një autobus pasagjerësh u përplasën të dielën në Kinën, thanë autoritetet.

Aksidenti ndodhi në orët e para të së dielës, me kamionin që kaloi ndarësin qendror në mes të një autostrade në provincën lindore të Jiangsu dhe u përplas me një autobus që udhëtonte në drejtim të kundërt, duke shkaktuar përmbysjen e autobusit.

Përplasja gjithashtu bëri që dy kamionë të tjerë që lëviznin pas autobusit të rrotulloheshin ndërsa u përpoqën të shmangnin aksidentin, sipas një deklarate nga byroja e menaxhimit të trafikut të Ministrisë së Sigurisë Publike të Kinës, e cila po heton rrëzimin.

Shpejtësia, kalimi i rrezikshëm, automjetet e mirëmbajtura keq dhe drejtuesit e lodhur janë më shpesh shkaku i aksidenteve të trafikut në Kinë.