Gjermania i dhuron tjetër ndihmë Kosovës

Shteti i Kosovës dhe Gjermania kanë nënshkruar një marrëveshje tjetër të rëndësishme për të dyja vendet.

Marrëveshja u nënshkrua nga ministri i FinancaveBedri Hamza dhe Ambasadori iRepublikës Federale  Gjermanisë  Kosovë, Christian Heldt. 

Ministri i FinancaveBedri Hamza, tha se Gjermania po vazhdon  ndihmojë shtetin e Kosovës me taksat e saj. Hamza shtoi se nënshkruan një marrëveshje për fazën e katërt  qeverisjes  mirë,vlera e së cilës është 2 milionë euro. 

Kjo marrëveshje e bërë 10 vjet  parë ka dhënë rezultate  mëdha sa i takon rritjes llogaridhënies dhe transparencës. 

Ambasadori i Gjermanisë  Kosovë, Christian Held, tha se fazat e hershme  kësajmarrëveshjeje e kanë rritur llogaridhënien e ekzekutivit. 

Ai tha se përmes kësaj faze do  vijnë instrumente  tjera  edhe tutje do kontribuojnë  rritjen e llogaridhënies ekzekutivit dhe transparencës  Parlamentit. 

Ambasadori gjerman tha se duhet  punohet  shumë  ATK   rritet besimi i tatimpaguesve.