Fillon premiera e filmit King Kong

Filmi “King Kong dhe gruaja e bardhë” kishte premierën në 2 mars 1933 në sallën e madhe të kinos në New York.

Regjizorët Merian C. Cooper dhe Ernest B. Schoedsack do prezantonin filmin e parë të kategorisë monstër, me luftë, vende ekzotike dhe me rolin kryesor të luajtur nga King Kong, shkruan foldrejt.com.

Mes artistëve të filmit ishte edhe 25 vjeçari kanadez, Faye ëray. Që në javën e para filmi arriti rekorde të shikueshmërisë, duke shpëtuar nga bankroti shtëpinë e filmave Studio RKO./Foldrejt.com