Festa e Bajramit në vende të ndryshme të botës(FOTO)

Çdo shtet ka traditat e tij të festimit të festive fetare. Më poshtë në foto tregohet se si u festua Bajrami në disa prej tyre përfshirë edhe vendin tonë:

Image

Dhuratat shpesh shkëmbehen gjatë festimeve, si këto lodra që u jepen fëmijëve të refugjatëve në Siri

Image

Myslimanët mblidhen për namaz në Ouagadougou, Burkina Faso

Image

Fishekzjarre ndriçojnë qiellin në Yas Island, Abu Dhabi. Vendet e Lindjes së Mesme dhe Afrikës njoftuan të hënën fillimin e festimeve, ndërkohë që India, Mbretëria e Bashkuar dhe vendet e tjera evropiane filluan të martën.

Image

Anëtarët e Gardës Kombëtare të Rusisë bëjnë lutjet e mëngjesit në Moskë

Image

Njerëzit gëzojnë një argëtim të këndshëm gjatë festimeve në Stamboll, Turqi

Image

Një djalë ndriçohet nga pishtari në Indonezi, në shtëpinë të popullsisë më të madhe muslimane në botë

Image

Gratë në Bruklin, Nju Jork, festojnë Eid al Fitr, i cili zhvillohet në fund të Ramazanit, muajin e nëntë të kalendarit islamik

Image
Image

Njerëzit luten në Xhaminë Qendrore Pattani në Pattani, TajlandëShqipëri/ Tirana

Image
Image
Image
Image