Këshilltari për siguri kombëtare i presidentit Trump, John Bolton, po largohet nga Turqia pa u takuar me presidentin turk Rexhep Taip Erdogan.
Erdogani ka kundërshtuar kategorikisht kërkesën amerikane që do tërhiqet nga Siria, në rast se forcat turke do ruajnë pozicionet e YPG të cilët janë degë e terroristëve të PKK.

Bolton është takuar me zëdhënësin e presidentit turk Ibrahim Kallën.
“YPG nuk përfaqëson kurdët, Turqia nuk pranon kushtet e SHBA për të ruajtur terroristët e YPG në Siri,” tha Erdogan.

Autoritetet turke kanë shtuar se nuk janë kundër vëllezërve kurd, por kundër forcave terroriste të PKK dhe degëve të saj që operojnë në Siri./Foldrejt.com