Shume eshte e thjeshte kjo puna e karikatures. Biles, kur e shef se kush po e mbron atehere ala ma e lehte bahet. Po i marrim dy gardian te fjales se lire, Beratin e Qabiqit edhe Enverin e Kamenices.

Njehere kete te Qabicit: Ndoshta e dini, e besa keni degju, se njehere para do vjeteve paten ra ne konflikt Gazeta Express, Berati, me Devollet. Berati me shkrime e pate zberthy shume mire krimin e madh qe Devollet ia banin shtetit te Kosoves, kurse ne anen tjeter, Devollet, duke e pase tenderin e bollbordeve ne Komune te Pejes, e paten vendu nje gomare, me vesh te medhaj, ne billborde me emrin e Buzhales. Dhe me mbishkrim dicka, “Ushqim per Kafshe”. Berati, ndjehet i fyem, besa edhe me te drejte, prej kesaj dhe i padit Devollet ne gjyq per fyerje, per mos me e zgjate ma shume, procesi perfundon dikur, me cka Berati e fiton gjyqin dhe demshperblehet me 15 mije euro. Dmth, kur fyet tjeter kush, eshte liri e shprehjes, e kur fyena une, me paguni 15.000 euro. Per shkrimet kunder Devolleve, duhet me degju e duhet me e lexu gjithe diten, per liri te shprehjes e se cka eshte fyerje e cka jo, larg atyne sendeve eshte Berati. Kaq per parimet gazetareske.
Atij tjetrit, te Kamenices qe jeton ne Zvicer: Robelli e ka pase nje shkrim njehere kunder Behxhet Pacollit, kur Pacolli ka qene Minister i Puneve te Jashtme me duket. Nder te tjerash, kah shkrimi, Robelli e quan Pacollin “Sulltan Salep”. Per me e ofendu. Pacolli e padit ne gjyq ne Cyrih Robellin. Me cka gjykata ne Cyrih vendos ne favor te Pacollit, se po pernjemend ka te drejte me u ndje i fyem. 1500 franga prej kontos se Robellit shkojn ne konto te Behgjet Pacollit.
Per cka, per me ia pagu ‘salepin’ 🙂
Liria e shprehjes nuk eshte shfrenim!
Liria e shprehjes nuk eshte kaos!
Kjo eshte ajo qe na e ka mesu Zvicra.
Vërejtje: Marrë nga statusi i Ubejd Jasharit në Facebook.