Emigrantët nuk e ndjejnë si atdhe të tyre Gjermaninë, ja motivet pse largohen

Qeveria gjermane mbështet me para kthimin vullnetar të emigrantëve të paperspektivë. Por në një anketë të publikuar së fundi, vetëm katër përqind e emigrantëve kanë thënë se motivi i largimit të tyre është si pasojë e parasë. Motive të tjera janë më të rëndësishme, shkruan foldrejt.com.

Sipas BAMF, motivi kryesor për largimin e emigrantëve janë: 46 përqind kanë frikën e dëbimit të dhunshëm nga autoritetet dhe pasiguria e qëndrimit në Gjermani; 28 përqind kanë thënë se e ndjenjë të huaj vendin gjerman dhe nuk ndjehen si në shtëpi. 11 përqind thanë se në shtëpinë e tyre nuk kishin mirëqenie, dhe tetë përqind se ata nuk kishin pasur mirëkuptim.

Përndryshe rreth gjysma e tyre thanë se duan të jenë pranë familjes dhe miqve.

Qeveria gjermane secilin emigrant e paguan me disa qindra euro, që të kthehet vullnetarisht në vendet nga kanë ardhur. Por kjo nuk paska ndikuar shumë./Foldrejt.com