Administrata e Biden planifikon të sigurojë të paktën 235 milion dollarë ndihmë amerikane për palestinezët, duke rifilluar fondet për agjencinë e Kombeve të Bashkuara që mbështesin refugjatët dhe duke rivendosur ndihmën tjetër të ndërprerë nga Presidenti i atëhershëm Donald Trump, thanë njerëzit e njohur me këtë çështje.

Paketa, duke përfshirë ndihmat humanitare, ekonomike dhe të sigurisë, pritet të shpallet nga Departamenti i Shtetit, si pjesë e një përpjekje për të riparuar lidhjet e SHBA me palestinezët që të gjitha u shembën gjatë mandatit të Trump.