18.2 C
Pristina
E martë, 22 Qershor, 2021

Siguria ushqimore vjen e para! Ministri i Bujqësisë paralajmëron bizneset

Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi ka theksuar sot se siguria ushqimore vjen e para dhe kushdo që e shkel këtë pikë...

Kryetari Jashari: Ngritja e një serre e barasvlefshme me hapje të...

Janë nënshkruar 14 kontratat mes Komunës së Skenderajt dhe fermerëve, në kuadër të mbështetjes konkrete për fermerët e komunës sonë. Kryetari i Komunës së Skenderajt,...

IADK dhe Komuna mbështesin me projekte dhe pajisje 22 fermerë vushtrrias

Të rinj që kanë përfunduar studimet në bujqësi dhe fermerë vushtrrias janë përkrahur me projekte në bujqësi përmes një fondi të bashkëfinancimit nga IADK...

Stacionet Agrare tregojnë për kushtet e mbjelljes së grurit

Kultivuesit e grurit, ka javë që kanë mbjelljen e kësaj kulture. Përfundimi i mbjelljes së grurit varet nga kushtet klimatike, të cilat do të...

10 fermerë ferizajas bëhen me lopë qumështore

Të hënë është bërë shpërndarja e mëshqerrave të racës “Simental” për 10 familje ferizajase. Agron Hajdini nga fshati Koshare këtë të hënë është bërë edhe...

Econick tërheq nikel nga bimët – Testimi pilot në Shqipëri pozitiv,...

Prirja e disa bimëve për të ruajtur metalet ka qenë e njohur për afro dyzet vjet. Por vlerësimi i këtyre bimëve, i quajtur “hyperaccumulators” në...

Kultivimi i qepës me anë të fidanit

Kjo formë e prodhimit është e dedikuar në rend të parë për prodhimin e qepëve të reja (të njoma) herët në pranverë dhe zakonisht...

IPKO-Stacionet Agrologjike, ofrojnë te dhëna edhe për 18 kultura të reja...

Përveç mollës, mjedrës, specit dhe qershisë, tani fermerët e Kosovës mund të pranojnë informata të përpunuara edhe për kulturat tjera bujqësore, si: boronica, kajsia,...

Reshjet e shiut dëmtuan sipërfaqet e kultivuara me grurë

Profesori i Bujqësisë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, Imer Rusinovci, tha se reshjet e fundit të shiut, dëmtojnë sipërfaqet kultivuese të grurit. “Në vitet...
- Advertisement -

ARTIKUJT E FUNDIT