E hënë, Shtator 16, 2019

Sektori publik më i preferuar për punësim sesa ai privat

Sektori privat, edhe pse sipas statistikave është punëdhënësi më i madh në Kosovë, mbetet nën hijen e sektorit publik, i cili vazhdon të jetë më...

Shkupi dhe Prishtina heqin barrierat tregtare

Autoritetet qeveritare maqedonase bëjnë të ditur se janë hequr barrierat tregtare nga ana e Republikës së Kosovës për transportin e mjaltit dhe patateve. Ministria e Tregtësisë dhe...

Kosova heq taksën ndaj Maqedonisë së Veriut

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë e Kosovës ka hequr taksën e vendosur për Maqedoninë e Veriut. Më 16 gusht të këtij viti Ministria e Tregtisë...

Bekteshi: Janë hequr të gjitha barrierat për import dhe eksport me...

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi, sot në konferencë për shtyp është deklaruar në lidhje me barrierat tregtare me Kosovën dhe masat të cilat u...

OAK përshëndet vendimin për të eksportuar peshk në Maqedoni

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) mirëpret vendimin e Maqedonisë së Veriut për heqjen e taksës së padrejtë të vendosur në qershor të këtij...

Buxheti i Komunës së Hanit të Elezit për 2020 do jetë...

Komuna e Hanit të Elezit ka përmbyllur procesin e debateve publike me qëllim të përfshirjes së qytetarëve në proceset e vendimmarrjes, siç është projektbuxheti...

Reçica: Kemi krijuar mundësi të reja për 27 mijë punëkërkues

Ministri në detyrë i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka thënë se përgjatë dy viteve qeverisje, 27.000 punëkërkues të rinj janë përfshirë në...

Oda Amerikane: Qeveria e re të punojë më shumë në sundim...

Zbatimi i duhur i kornizës ligjore, reagimi në kohë dhe profesional i institucioneve në rastet kur cenohet konkurrenca e barabartë janë kyçe në zhvillimin...

Istrefi: Do t’i ulim pagat në Telekom, s’ka kushte për privatizim

Gjendja e vështirë financiare si dhe numri i të punësuarve ka bërë që faza e privatizimit të Telekomit të Kosovës të shihet me dyshime,...

Gërxhaliu: Dy vjetët e fundit fatale për ekonominë e vendit

Ish-kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, vitin 2019-të po e cilëson si vit të dështimeve ekonomike. Ai thotë se vitet 2018-2019 janë vitet...

IBK me mundësi për zhvillimin e bujqësisë sipas standardeve evropiane

Fermerët kosovarë kanë një adresë ku mund të kontrollojnë produktet ushqimore. Instituti i Pejës është vendi ku analizohet cilësia e produkteve ushqimore e bimore...
- Advertisement -

ARTIKUJT E FUNDIT