Dieta e Dr. Zan Mitrev: Për 19 ditë e pabesueshme 15 kg më pak!

Steaming tea and honey on a wooden table

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë për të zhvendosur radikalisht një peshë serioze nga trupi juaj, shikoni këtë dietë që këshillojnë specialistët e kardiologjisë.
Ushqimi për 15 ditë (Nga Ekspertët e Kardiologjisë)

Mëngjesi është i njëjtë gjatë 15 ditëve dhe përbëhet nga 1 frutë (dardha, portokalli, pjeshkë, shalqi, pjepër, banane dhe rrush), një filxhan kafe ose çaji pa sheqer.
Dita 1

Drekë
1 portokallë
1 vezë të zier
1 pijatë kos

Darkë
2 domate ose 2 dl (200ml), domate të gatuara
½ marullë ose kastravec
2 vezë të ziera
2 biskotë e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur

Dita  2

Drekë
1 portokallë
1 vezë të zier
1 pijatë kos

Darkë
125 gram viçi zier
1 domate
1 portokallë
1 biskotë e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur
1 filxhan çaj ose kafe pa sheqer

Dita  3

Drekë
1 portokallë
1 vezë të zier
1 pijatë kos
1 marullë ose kastravec

Darkë
125 gram viçi zier
1 portokallë
1 biskotë e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur
1 filxhan çaj ose kafe pa sheqer

Dita  4
vezë domate ose pjatë e gjelbër (perime)

Drekë
125 g. djathë lopësh
1 domate
1 biskotë e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur

Darkë
125 g. viçi i zier
2 domate
1 mollë
1 biskotë e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur

Dita  5

Drekë
200 gr. Mish të zier ose peshk
1 domate
1 biskotë e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur

Darkë
½ kg. perime të ziera (patate, karrota, bizele)
1 vezë të zier
1 biskota e thatë ose pjesë e bukës dy herë të pjekur

SHËNIM:

Mishi dhe perimet e ziera refinoj me vegetë.

Dita 6 dhe 7 nuk ka dietë.

Gjatë dietës nuk pihet alkooli.

Pas ditës së 5-të, do të humbni 2,5 deri në 5 kg, dhe pas 2 ditë pushim, dieta përsëritet 3 herë (5 ditë + 2 ditë pushim), dhe do të humbni, pa asnjë pasojë, një pabesueshme 15 kg.

Pesha juaj nuk do të kthehet nëse hani normalisht pas dietës, përveç çdo të hënë.

Dieta e të hënëva

Të hënave duhet të konsumoni:

Mëngjesi: 1 gotë lëng limoni pa sheqer
Dreka: 1 mollë, 1 biskotë e thatë
Darka: 1 vezë të zier, 1 domate, 1 biskot të lehtë, të thatë ose copë bukë dy herë të pjekur

Të gjitha gjërat ushqimore të listuara mund të merren të ftohta ose të nxehta, por është e rëndësishme t’i merrni ato në rendin e treguar më sipër dhe të mos hiqni asnjë. Nëse nuk merren si është e cekur ose nëse ndryshoni ndonjë ushqim të listuar, nuk do të arrini efektin e dëshiruar.