Në Haagë ka filluar procesi kundrejt disa ish komandantëve të UÇK-së. Ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit rëndojnë akuza se mes marsit 1998 dhe shtatorit 1999, kanë kryer “krime të përbashkëta”, kryesisht në burgjet e UÇK në Kosovë dhe Shqipëri, shkruan media austriake Der Standard, përcjell foldrejt.com.

Sipas medias vjeneze, të katër ushtarët e UÇK, akuzohen për sëpaku 416 viktima që kanë rënë në duart e tyre.

Në fund media austriake tregon se Thaçi dhe Veseli në kohët e fundit kishin tentuar të bllokojnë punën e Tribunalit të Haagës, që në fakt përbën edhe kjo një fushatë shkeljejë.