Për shkak të pandemisë së Covid19 ka pasur një numër të vogël azilkërkuesish në vendet europiane, megjithatë përsëri numri i shqiptarëve mbetet relativisht i lartë.

Në vitin 2020 ka pasur plot 909 persona që kanë kërkuar azil vetëm në Luksemburg, kurse 75 janë dëbuar (riatdhesuar) në vendet nga kanë ardhur, shkruan wort.lu. Shumica e të dëbuarve janë nga Shqipëria, plot 17 sosh.

Luksemburgu edhepse vend i vogel eshte mjaft atraktiv per emigrantet, ku edhe vete italianet dhe gjermanet shpesh emigrojne drejt ketij vendi me kulturë të lartë sociale dhe rroga te majme./Foldrejt.com