Pajisja për ndarjen e vaksinave antiCOVID-19, COVAX, ka hyrë në një marrëveshje me kompaninë amerikane të bioteknologjisë “Novavax” për të siguruar 350 milionë doza të vaksinës së tyre kandidate, që do të fillojnë të shpërndahen në tremujorin e tretë.

Marrëveshja e blerjes paraprake, e nënshkruar sot, vijon një memorandum mirëkuptimi të nënshkruar në shkurt nga Gavi dhe Novavax, që garantoi hyrjen në një total kumulativ prej 1,1 miliard dozash të vaksinës Novavax, raporton ATSh.

Dozat e tjera (750 milionë) do të vijnë nga një marrëveshje blerjeje me Institutin e Serumit të Indisë (SII).

Novavax ka rënë dakord, gjithashtu, të sigurojë doza shtesë në rast se SII nuk mund të japë dozat e pritura të vaksinës.

Administrimi i vaksinës kandidate NVX-CoV2373 nga Novavax nuk është autorizuar ende në asnjë vend.