Frytet e boronices jane te pasura me tanine,acid malik,citrik,vitamin C dhe A etj…merren nga goja kunder heqjes se barkut,ne infeksionet e zgavres se gojes dhe te fytit,kunder majasellit etj.Gjithashtu eshte provuar se antocianozidet e boronices kane veprimin e vitamines P dhe si pasoje jane te dobishme ne trajtimin e çregullimeve te qarkullimit te gjakut qe vijne nga rritja e çarjes se kapilareve,veçanerisht ne hemorragjite e retines(te tipit diabetik dhe hipettensiv). Gjethet e boronices perdoren deri diku ne semundjen e sheqerit. Pergatitja e perdorimit: Frytet merren nga goja ne vartesi te moshes(mesatarisht 5-10 gram),pertypen dhe gelltiten.Perdoren edhe ne forme çaji duke zhytur ne nje gote me uje sasine e fryteve te mesiperme te cilat zihen lehte. Gjethet perdoren gjate dites ne forme çaji,nga i cili zihen 2 luge kafeje gjethe te grimcuara me nje gote uje.