“Qeveria duhet të bëjë më shumë shpenzime për shëndetin, rikuperimin nga pandemia, investime në klimë, duke treguar bujari”.

Kështu deklaroi miliarderi Bill Gates  gjatë një diskutimi në platformën Reddit të premten.

“Thjesht na ra në sy atëherë se po bëja presion për taksa më të larta. Sidoqoftë, unë nuk pajtohem me disa propozime që duket se e tejkalojnë atë ”, tha ai.

Bashkëthemeluesi i Microsoft, i quajti taksat një “çështje të rëndësishme”, por nuk përmendi propozimet e taksave gjatë debatit.

Më shumë se 1 miliard dollarë në vlerë neto do të tatohen me 3%, duke i kushtuar 100 amerikanëve më të pasur rreth 78 miliardë dollarë, sipas një analize të Bloomberg. Projekt-ligji, megjithatë, nuk duket se po shkon drejt një Kongresi të ndarë.

Gates është njeriu i tretë më i pasur në botë me një pasuri prej 138 miliardë dollarësh. Në të kaluarën, ai kishte kërkuar rritjen e taksave për të pasurit për të adresuar pabarazinë. Ai i tha forumi Reddit se rritja e taksave mbi pasuritë e paluajtshme mund të ishte një mjet efektiv për rritjen e të ardhurave dhe shmangien e pasurisë së tepruar.

“Ne bëhemi më të pasur ndërsa inovojmë, por pyes veten nëse jemi aq të pasur sa të shkurajojmë njerëzit e aftë të punojnë”, tha Gates.