Bill Gates kishte transferuar aksione me vlerë gati 2.4 miliardë dollarë te Melinda Gates në të njëjtën ditë kur njoftuan se martesa e tyre kishte mbaruar.

Sipas mediave të huaja Cascade Investment, një kompani e menaxhuar nga bashkëthemeluesi i Microsoft, transferoi aksione të disa kompanive.

Kështu, ndër tjerash tanimë ajo tani mban një pjesë prej 4.7% të Coca-Cola Femsa, me vlerë 121 milionë dollarë dhe 6.7% të aksioneve në Grupo Televisa, me vlerë 386 milionë dollarë.

Një gjë e tillë e vendos atë midis aksionerëve më të mëdhenj në dy prej kompanive më të mëdha të Meksikës.

Bill Gates gjithashtu “zhvendosi disa nga zotërimet e tij” në Hekurudhat Kombëtare të Kanadasë dhe AutoNation te ish gruaja e tij, treguan regjistrimet, shkruan Business Insider.

Aksionet e tij prej 1.9% në sistemin më të gjatë hekurudhor të Kanadasë vlerësoheshin në 1.5 miliard dollarë, ndërsa aksionet e tij 3.7% në shitësin me pakicë të automjeteve ishin me vlerë 307 milionë dollarë.

Ndryshe, Bill Gates ose ka shitur ose dhuruar pjesën më të madhe të aksioneve të tij në Microsoft, të cilin ai e drejtoi për rreth 34 vjet. Ai aktualisht zotëron 1% të kompanisë së teknologjisë dhe vlen rreth 144 miliardë dollarë, sipas Bloomberg.

Filantropistët miliarderë kanë shpenzuar pjesën më të madhe të pasurisë së tyre prej 130 miliardë dollarësh për bamirësi përmes Fondacionit Bill dhe Melinda Gates.

Çifti kurrë nuk nënshkroi një marrëveshje para martese, por do të ndajë pasurinë dhe borxhet e tyre sipas kushteve të përcaktuara në një “kontratë ndarjeje”.

Në regjistrat e tyre të divorcit, Melinda Gates nuk kërkoi mbështetjen e bashkëshortit.

Në dokumentet e paraqitura në gjykatë, ajo e quajti martesën e saj me themeluesin e miliarderit “të ndërprerë në mënyrë të pakthyeshme”.

Shkurorëzimi i tyre vjen dy vjet pasi një çift tjetër miliarderësh të teknologjisë, shefi i Amazon, Jeff Bezos dhe MacKenzie Scott, njoftuan ndarjen e tyre në vitin 2019, raporton Foldrejt.com.