Arsyet se pse burrat jetojnë më pak se gratë

Ka shumë arsye se pse burrat vdesin më herët. Sipas studimeve të fundit, nga 40 arsyet më të shpeshta të vdekjeve, 33 shfaqen më shpesh te burrat, shkruan Organizata Botërore e Shëndetësisë, përcjell foldrejt.com. Ndryshimet më të mëdha janë si vijon:

-Sëmundjen e zemrës (u zvogëlon jetën burrave për 0.84 vite më shumë sesa grave)

-Aksidentet rrugore (u zvogëlon jetën burrave për 0.47 vite më shumë sesa grave)

-Kanceri i mushkërive (u zvogëlon jetën burrave për 0.4 vite më shumë sesa grave) dhe

– Sëmundjen kronike të mushkërive (COPD) (u zvogëlon jetën burrave për 0.36 vite më shumë sesa grave)

Pra mushkëritë dhe zemra janë organet që zvogëlojnë më së shumti jetën e burrave karshi grave./Foldrejt.com