AMC Entertainment Holdings (AMC.N) tha të enjten se biznesi i saj pritej të përmirësohej në muajt e ardhshëm pasi përhapja masive e vaksinave COVID-19 tërheq tërheqësit e filmave përsëri në kinema.

Një listë e fortë e filmave me buxhet të madh, duke përfshirë filmin “Fast & Furious” “F9” dhe Marvel’s “Black Widow”, në verë pritet të nxisë një rikthim të fuqishëm pas rënies së drejtuar nga pandemia në 2020.

“Më në fund tani mund të themi se po shikojmë një mjedis gjithnjë e më të favorshëm për filmin dhe për AMC si një kompani gjatë disa muajve të ardhshëm, tha në një deklaratë Kryeshefi Ekzekutiv Adam Aron.

Sidoqoftë, të ardhurat e kompanisë ranë në 148.3 milion dollarë në tremujorin e mbyllur më 31 Mars, nga 941.5 milion $ një vit më parë, duke humbur një vlerësim të Refinitiv IBES prej $ 153.43 milion.

Humbja e saj neto u tkurr në 567.2 milion dollarë, ose 1.42 dollarë për aksion në tremujor, nga një humbje prej 2.18 miliardë dollarë, ose 20.88 dollarë për aksion, një vit më parë. /FolDrejt/