Zëvendëskryeministri në detyrë i Kosovës, Haki Abazi, ka thënë se kërkesa për propozimin e mandatarit të ri për formimin e Qeverisë ëshë jokushtetuese.

Ai me anë të një postimi në rrjetin social Facebook ka pytetur se “Pse po kanë frikë nga zgjedhjet?”, presidenti i vendit, Hashim Thaçi, dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa.

“Duke keqpërdorur situatën me COVID-19, nuk vjedhet DEMOKRACIA e as legjitimiteti. Kjo që po do Thaçi dhe Mustafa është jokushtetuese dhe e barabart në vendimet për masa të dhunshme që dikur kishte vendosur Milloshevic duke larguar institucionet që kanë burimin në votën dhe vullnetin qytetarë”.

“Në demokraci nuk ka vend për centrifugë. Pse po kanë frikë nga zgjedhjet?”, ka shkruar Abazi.