1.Vendosni kufij të shëndetshëm Qëndroni me këmbë në tokë dhe mësoni të thoni ‘jo’. Ndaloni duke u përpjekur që ti kënaqni të gjithë. Kurrë mos lejoni të tjerët të përfitojnë prej jush. Respekto veten që të largohesh nga çdo gjë që nuk ju shërben më. Ju duhet të vlerësoni veten më shumë në qoftë se ju nuk doni të trajtohen si një portier.

2. Qëndroni të vërtetë ndaj vlerave tuaja Kurrë mos harroni vlerat tuaja vetëm për të mbajtur dikë në jetën tuaj ose për t’i bërë të tjerët të ndihen rehat. Flisni kur njerëzit bëjnë gjëra që shkojnë kundër bindjeve tuaja. Mësoni të qëndroni në dy këmbët tuaja dhe mos kini frikë të humbni dikë në proces.

3.Jini të kënaqur me ndjenja të pakëndshme Asgjë nuk vjen lehtë në jetë. Pengesat do të vijnë dhe shkojnë, kështu në vend që të keni mbingarkesë, mësoni të kërceni në shi. Mos kini frikë të duroni pak dhimbje për të marrë atë që dëshironi. Problemet janë pjesë e jetës dhe është ajo se si i trajtoni që ka rëndësi.

4.Pranoni përgjegjësinë e plotë për jetën tuaj Mos i fajësoni të tjerët për fatkeqësitë tuaja ose mos prisni që dikush të vijë dhe t’ju shpëtojë. Kurrë mos u ulni dhe prisni që gjërat të ndodhin. Gjithmonë mbani në mend se bota nuk ju detyron asgjë. Është për ty që të krijosh jetën që meriton.

5. Mundohuni të ankoheni më pak Mos e humbni energjinë tuaj për gjërat që nuk mund t’i kontrolloni. Mos lejoni veten të shqetësoheni për gjëra të vogla. Mësoni të jeni më të duruar dhe të përpiqeni të përqendroheni në gjërat që mund të zgjidhni.

6. Shih dështimet si një mundësi për rritje Në vend që të heqësh dorë dhe të banosh në gabimet e tua, përpiqu të pranosh dhe të ecësh përpara. Asnjëherë mos rri duart kryq apo mos iu kundërvizet vetkritikës. Mësoni nga dështimet tuaja të kaluara kështu që ju mund t’i qaseni gjërave ndryshe herën tjetër.