Agjërimi është diçka që e ka bërë çdo i mençur dhe udhëheqës i madh shpirtëror gjatë gjithë historisë.

Agjërimi nuk ju kushton asgjë dhe ka një ndikim të rëndësishëm në shëndetin dhe gjallërinë tuaj të përgjithshme.

Agjërimi, si një strategji shërimi, nuk kushton para dhe ka një ndikim tepër rinovues në sistemin imunitar dhe mekanikën qelizore.

Sfida më e madhe është të shkëputemi mendërisht nga programimi shoqëror që na tregon se kemi nevojë për 3 vakte në ditë dhe meze të ndërmjetme.

  1. Agjërimi përmirëson rregullimin e imunitetit

Agjërimi lejon trupin tuaj të vendosë më shumë energji dhe të përqendrohet në procesin e rregullimit efektiv të imunitetit.

Agjërimi gjatë pirjes së ujit dhe pastrimi i pijeve nxjerr jashtë sistemin e tretjes dhe zvogëlon numrin e mikroorganizmave natyralë në zorrë.

  1. Agjërimi stimulon autofaginë celulare

Agjërimi gjithashtu stimulon procesin e autofagisë, ku trupi prish qelizat e vjetra, të dëmtuara dhe anormale për t’i ricikluar ato për energji.

Procesi i autofagisë është pjesë e sistemit të lindur imunitar dhe përdor receptorët e njohjes së modelit për të identifikuar pushtuesit e qelizave virale.

  1. Agjërimi përmirëson mekanizmat riparues gjenetikë

Hulumtimet kanë treguar se qelizat kanë një jetëgjatësi më të madhe gjatë kohës së mungesës së ushqimit dhe urisë, transmeton lajmi.net.

Agjërimi me ndërprerje rrit përtëritjen qelizore duke vepruar në mekanizma të caktuar të riparimit gjenetik, ju përdorni më pak energji për të riparuar një qelizë sesa për të ndarë dhe krijuar qeliza të reja.

  1. Agjërimi përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës

Mijëra vjet mungesë ushqimi çuan trupat tanë të zhvillojnë një mekanizëm mbrojtës për tu përshtatur në fazat alternative të bollëkut dhe mungesës së ushqimit.

Gjatë kohës së mungesës së ushqimit, membranat tona qelizore bëhen më të ndjeshme ndaj insulinës, shkruan alternative medicine. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur ushqimi është i pakët, sepse siguron që çdo grimë ushqimi të përdoret ose ruhet në mënyrë efikase.

  1. Agjërimi i ndërprerë dhe sëmundjet kronike

Individët me sëmundje autoimune, të tilla si lupusi sistemik, artriti reumatoid, koliti dhe sëmundja e Crohn, kanë parë një përmirësim të jashtëzakonshëm të simptomave me përfshirjen e agjërimit me ndërprerje.

Ky proces zvogëlon proceset hiperinflamatore që i nënshtrohen këtyre individëve dhe lejon një funksion imunitar më të normalizuar.

Agjërimi është një nga mënyrat e pakta shëndetësorë që në fakt na kursen para.