30 vjetori i Murit të Berlinit: Mësoni dhjetë faktet që do ju çudisnin 

 

Para 30 vjetësh dy Gjermanitë, Lindore dhe Perëndimore, u bashkuan për të krijuar Gjermaninë e sotshme. Foldrejt.com, ju sjell 10 kuriozitete nga bashkimi i tyre, që me siguri do ju lenin pa fjalë. 

1.Leticla Koffke ishte misi i vetëm në Gjermaninë Lindore dhe u shpall e tillë ditën kur ra Muri i Berlinit. Në DDR një kohë të gjatë ishte i ndaluar zhvillimi i konkurseve të bukurisë. 

2.Kancelarja gjermane, Angela Merkel, gjatë kohës së rënies së Murit të Berlinit ka qenë duke kryer Sauna 

3.Vetëm 16% e gjermanëve lindorë kishin telefona në shtëpi gjatë vitit 1989. Pëcelularë as që bëhej fjalë. 

  1. Te komunistët gjermanëkishte vetëm njëlloj birre, që quhej AUBI, “AutofahrBier (Bira e Vozitjes). #bestnameever 

5.Në Gjermaninë Lindore për herë ta parë jeansat(farmerkat) janë veshur në vitin 1968. Çtë kenë veshur para këtij viti? 

  1. Gjermania Perëndimore kishte rrogat mesatarisht dy herëmëtë mëdha se Lindorja. 
  2. NëGjermaninëLindore kishte rreth 6000 vetëvrasje në vit, ndër më të mëdhatë  në Botë. 
  3. CocaColaështë futur në Gjermaninë Lindore vetëm pas rënies së Murit të Berlinit. 

9.Në Gjermaninë Lindore nuk kishte banane. 

  1. Bokseri i famshëm nga Gjermania Lindore, Axel Schulz, ka kujtime të këqija nga Muri i Berlinit, pasi në 9 Nëntor, ai po zhvillonte festën e datëlindjes, ku të gjithë të ftuarit ju larguan për të parë zhvillimet e reja të politikës. Po binte Muri Famëkeq.