Jerusalemi…ishte një kohë kur nga ky qytet shpërndahej vetëm era paqe, bashkëjetesë, njerëzillëk.

Dhe kjo ka zgjatur me shekuj, për aq sa u qeverisë nga muslimanët – ndër to, 5 qeverisje nga Perandoria Osmane – derisa më rënien e kësaj të fundit, nisën dhe telashet e mëdha për qytetin simbol të tre besimeve.

Këto më poshtë janë 20 foto që tregojnë Jerusalemin e dikurshëm, atë të fundit të epokës perandorake.

Me sytë e sotëm nuk ka duket aq modern, siç në fakt e gjithë bota e asaj kohe nuk ishte; por banorët e saj, pavarësisht etnisë e besimit, rronin të qetë dhe në paqe, duke ruajtur nderin, pronën dhe dinjitetin e njëri-tjetrit. Sot kjo, është diçka e harruar dhe inekzistente.