E enjte, Prill 25, 2019

BGF: Energjia elektrike 92% më e shtrenjtë nëse jetësohet ‘Kosova e...

Balkan Green Foundation (BGF), Instituti GAP, Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kanë ngritur shqetësime të vazhdueshme...

Sipas numrave të INSTAT: Si kanë ndryshuar shkëmbimet tregtare të Shqipërisë...

Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT për tregtinë e jashtme, për muajin Mars 2019 , lidhur me eksportet dhe importet e Shqipërisë me vendin...

Fermerët do të kompensohen në rast të fatkeqësive natyrore

Të gjithë ata fermerë që kultivojnë molla, rrush, kumbulla, speca, dredhëza dhe mjedra, kanë arsye t’i gëzohen vendimit të fundit të marr nga Ministria...

Normat e ulëta nuk japin efekt për kreditë hipotekare në SHBA

Ndërtimi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ka rënë pranë nivelit më të ulët në dy vite. Të dhënat i referohen vetëm aktivitetit të...

Mbi 52 përqind e gjermanëve jetojnë në shtëpi me qira

Vetëm 47,5 përqind e shtetasve gjermanë jetojnë në shtëpi të cilat i zotërojnë, treguan të dhënat e Zyrës së Statistikave të Gjermanisë (Destatis). Sipas të...

Ministri Lluka fton bizneset të bëhen pjesë e politikbërjes

Me ftesën e Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare, ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, ka takuar bizneset vendore për t’i dëgjuar problemet dhe sfidat e tyre...

Ndërtimtaria dhe gastronomia, prijnë në punësimin joformal

Numri i të punësuarve pa kontratë në tregun e punës në Kosovë, ndonëse konsiderohet të ketë shënuar rënie nga viti në vit, vazhdon të...

Mbahet seminari `Sfidat dhe perspektiva e Prodhimit Bimor`

Sot në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë në Prishtinë, u mbajt Seminar njëditor me temën: “Sfidat dhe perspektiva e Prodhimit Bimor”. Në Seminar morën pjesë...

Shqipëria “braktis” Spanjën, mineralet orientohen drejt Italisë

Nga studimi i fundit i variablave të tregtimit të mineraleve, lëndëve djegëse dhe energjisë elektrike të INSTAT, duket qartë një orientim i eksporteve drejt...

Pika e përbashkët kufitare Shqipëri-Kosovë, përfitojnë 6 milionë qytetarë

Kuvendi i Shqipërisë pritet të ratifikojë sot marrëveshjen me Kosovën për ngritjen e pikave të përbashkëta të kalimit kufitar dhe kryerjen e veprimtarive të...

Hamza priti në takim Presidentin e BERZH-it Suma Chakrabarti

Ministri i Financave Bedri Hamza priti sot në takim presidentin e BERZH-it Suma Chakrabarti. Në këtë takim u bisedua për marrëdhëniet ndërmjet Kosovës dhe...
- Advertisement -

ARTIKUJT E FUNDIT