3 xhami spektakulare përreth Bosforit

Xhamitë e Bosforit kanë fascinuar udhëtarë të shumtë dhe shumica e turistëve mundohen ti shikojnë, informon foldrejt.com.

1/7

Xhamia e Ortaköy – e ndërtuar nga Sultan Abdulmecid në 1853.

2 /7

3 spectacular Istanbul mosques along Bosphorus

Arkitekti i xhamisë është Nikogos Balyan.

3 /7
3 spectacular Istanbul mosques along Bosphorus
Xhamia e Shemsi Pasha – e ndodhur pranë lagjes Uskudar të Stambollit (foldrejt.com).

4 /7
3 spectacular Istanbul mosques along Bosphorus
E ndërtuar nga kryeministri Shemsi Ahmet Pasha në 1580, kompleksi më i vogël i ndërtuar nga shqiptari Mimar Sinan.

5 /7

3 spectacular Istanbul mosques along Bosphorus

Xhamia e Dolmabahçe – është ndërtuar në fillimin e takimit mes detit Marmara dhe Bosforit.

6 /7

3 spectacular Istanbul mosques along Bosphorus

Arkitekti i Dolmabahçes, Garabet Balyan dhe djali i tij Nikogos Balyan.

7 /7

3 spectacular Istanbul mosques along Bosphorus